دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
دسر زعفرانی یکی از محبوبترین و خوشمزهترین دسرهای ایرانی است. طرز تهیه آن بسیار ساده است و با مواد اولیه کمی میتوان آن را درست کرد. در ادامه، یک دستور پخت کلاسیک برای این دسر خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
شیر: ۱ لیتر
شکر: ۱ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری
گلاب: ۴ قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: ۲ قاشق غذاخوری
آب سرد: ۱/۴ پیمانه
آماده سازی ژلاتین: پودر ژلاتین را در آب سرد بریزید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه بماند تا کاملا حل شود. سپس آن را روی حرارت غیر مستقیم (بن ماری) قرار دهید تا کاملا شفاف شود.
گرم کردن شیر و شکر: شیر و شکر را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا حل شود. حواستان باشد که شیر نجوشد.
اضافه کردن مواد: ژلاتین حل شده، زعفران دم کرده و گلاب را به شیر اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
قالب زدن: مواد را در قالب مورد نظر بریزید و به مدت حداقل ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خودش را بگیرد.
تزیین: دسر را از یخچال خارج کرده و با خلال پسته، بادام یا گل محمدی تزیین کنید.
نکات مهم:
برای دم کردن زعفران، ابتدا زعفران را در هاون بکوبید تا کاملا پودر شود. سپس آن را با کمی آب جوش مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد.
برای اینکه دسر شما زیباتر شود، میتوانید از قالبهای سیلیکونی یا شیشه ای استفاده کنید.
برای طعم بهتر، میتوانید به جای گلاب از عرق هل یا وانیل استفاده کنید.
اگر دوست دارید دسر شما سفتتر باشد، میتوانید مقدار ژلاتین را کمی افزایش دهید.
تزیینات پیشنهادی:
خلال پسته
بادام
گل محمدی
پودر نارگیل
شکلات رنده شده
نکته: این فقط یکی از روشهای تهیه دسر زعفرانی است. شما میتوانید با کمی تغییر در مواد و روش تهیه، دسرهای متنوعی با طعم زعفران درست کنید.